გრავიოლას ნაყოფის კვებითი ღირებულება და შემადგენლობა
გრავიოლას (გუანაბანა, არაჟნის ვაშლი) მწიფე ნაყოფი აღწევს 30 სმ-ს სიგრძით და მაქსიმალურად იწონის 7 კგ-ს ხილის გარედან დაფარულია ტელი მაგრამ მკვრივი, მწვანე ფერის ეკლებიანი კანით, ხოლო შიგნით მოთავსებულია წვნიანი რბილობი, რომელიც თავისი კონსისტენციით მოხარშულ კრემს ჰგავს. რბილობი გაყოფილია პატარ პატარა სეგმენტებად, სადაც თითოეულში მოთავსებულია საკმაოდ მოზრდილი შავი ფერის თესლები. გუანაბანა (გრავიოლა, არაჟნის ვაშლი) მოგვაგონებს მარწყვის და ანანასის ნაერთს, რამდენადმე ციტრუსისი სიმჟავით.
გრავიოლას ნაყოფის კვებითი ღირებულება 100 გრ-ზე – 66 კალ.
გრავიოლას ნაყოფის შემადგენლობა:
ლიპიდები | 0,3 გრ |
ნაჯერი ცხიმები | 0,1 გრ |
პოლიუჯერი ცხიმოვანი მჟავები | 0,1 გრ |
მონოუჯერი ცხიმოვანი მჟავები | 0,1 გრ |
ქოლესტერინი | 0 მგ |
ნატრიუმი | 14 მგ |
კალიუმი | 278 მგ |
ნახშირწყლები | 17 გრ |
საკვები ბოჭკო | 3,3 გრ |
შაქარი | 14 გრ |
ცილები | 1 გრ |
ვიტამინი A 2 | IU |
ვიტამინი C | 20,6 მგ |
კალციუმი | 14 მგ |
რკინა | 0,6 მგ |
ვიტამინი D | 0 IU |
ვიტამინი B6 | 0,1მგ |
ვიტამინი B12 | 0 µg |
ვიტამინი B5 | 0.002 მგ |
ვიტამინი B2 | 0,02 მგ |
ვიტამინი b9 | 0,6 მკგ |
გადასვლა >>> ყველაფერი გრავიოლას შესახებ!
..